سال دوم / شمارۀ پانزدهم / چرا بیمۀ عمر؟ / مینا مهدی‌زاده

چرا بیمۀ عمر؟
مینا مهدی‌زاده


چرا بیمۀ عمر یکی از ستون‌های اصلی در برنامه‌ریزی خانواده می‌باشد؟

یکی از خطراتی که همواره و در طول تاریخ بشر پایه‌های خانواده را متزلزل می‌کند، خطر از دست دادن سرپرست خانواده است. یکی از مزیت‌های این دوره از زمان نسبت به قبل، وجود بیمۀ عمر و نرخ‌های مناسب آن است. بیمه یکی دیگر خلاقیت‌های بشر است که که با هدف آینده‌نگری و مقابله با حوادث روزگار طراحی شده است. هدف اصلی از بیمه تثبیت اوضاع اقتصادیِ خانواده در هنگام رخداد حوادث است، که در بسیاری از موارد در اثر بروز ناملایمات آن قدر زیاد است که جبران آن از توان اقتصادی خانواده‌ها خارج است.

به طور کلی در آمریکای شمالی افراد به دلایل مختلف خود را تحت پوشش بیمۀ عمر قرار می‌دهند که دو دلیل اصلی آن عبارتند از:

- جایگزینی برای درآمد از دست‌رفته

بیشتر خانواده‌ها به خصوص خانواده‌هایی که فرزند کوچک دارند، خود را تخت پوشش بیمۀ عمر قرار می‌دهند تا در صورت فوت نان‌آور خانه، در شرایط اقتصادی خانواده خلاء ایجاد نشود. فراموش نکنیم، فرزندان با توجه به وضعیت اقتصادی خانواده به سَبک زندگی خاصی عادت می‌کنند. به خصوص در این دوره، کودکان از امکانات رفاهی بیشتری نسبت به والدین خود برخوردار هستند. با داشتن بیمۀ عمر تمام تلاش بر این است که در صورت فوت یکی از والدین حداقل سطح زندگی فرزندان از نظر اقتصادی دچار تلاطم بسیار نشود و سرپرست باقی‌مانده به جای این که به فکر حل مشکلات اقتصادی خانواده باشد بتواند وقت بیشتری برای کودکان در نظر بگیرد و از لحاظ عاطفی آنها را تحت حمایت بیشتری قرار دهد.
آیا تا کنون با خود فکر کرده‌اید که اگر به دلیل حادثه، بیماری و ... سالیان عمر ما آن قدر که انتظار داریم به درازا نکشد در این صورت چه باید کرد؟ اگر تحت پوشش بیمۀ عمر نباشیم زندگی عزیزانی که به درآمد ما متکی هستند چه خواهد شد؟
به راستی خانوادۀ آسیب‌دیده در مواجۀ با مشکلات اقتصادی چه باید بکند؟ منتظر کمک باشد؟ همه می‌دانیم که هیچ کدام از این کمک‌ها ابدی نخواهد بود. بدون شک پیامدهای ناشی از فقدان سرپرست خانواده نیاز به سطح وسیعی از حمایت‌ها را دارد تا خانوادۀ آسیب دیده در ورطۀ فقر و تنگدستی سقوط نکند.

 

- بازپرداخت وام مسکن و سایر بدهی‌ها

در آمریکای شمالی، اکثریت صاحبان خانه روی ملک مسکونی خود وام مسکن دارند. حتی در بسیاری از موارد دیده شده که وام دوم نیز روی ملک مسکونی و یا سرپناه خود دارند. در صورت فوت یکی از صاحبان خانه اگر بازماندگان قدرت مالی بازپرداخت قسط‌های وام مسکن را نداشته باشند، خانواده به راحتی خانه و سرپناه خود را از دست می‌دهد. برای جلوگیری از دست دادن منزل مسکونی و حفاظت از دسترنج چند ساله، می‌توان معادل وام مسکن بیمۀ عمر گرفت تا در صورت بروز اتفاقات ناخوشایند سرپناه خانواده را حفظ نمود.

معمولاً در طی مراحل خرید خانه و گرفتن وام مسکونی، بانک وام دهنده به شما پیشنهاد گرفتن بیمۀ وام مسکن را می‌نماید. دقت کنید که بیمۀ عمر به دلایل بسیاری که از حیطۀ این مقاله خارج است جایگزین بسیار مناسبی برای بیمۀ وام مسکن است.

بیمه، عرصۀ آرامش و امنیت است، آن را برای خود و عزیزانتان دریغ نکنید.                   

Comments