سال دوم/ شماره سیزدهم/ اقتصادی/ سوالاتی که باید قبل از گفتن "من موافقم" مطرح نمود

سوالاتی که قبل از گفتن "موافقم" باید مطرح کرد!
ترجمه و گردآوری از مهرگان

مهرگان اقتصادی: به توافق نرسیدن بر سر مشکلات مالی یکی از دلایل اصلی اختلافات و نزاع‌های خانوادگی به حساب می‌آید. سعی کنید قبل از گفتن "بله، موافقم" به جای صحبت کردن در بارۀ رویاها و امیدهای آینده‌تان در مورد مسائل مالی آیندۀ خود صحبت کنید و به توافق نسبی برسید. وضعیت مالی مستحکم و مناسب به منزلۀ ستون فقرات کانون خانواده است.

این نکات کاربردی که به زبانی ساده بیان گردیده از روی منابع موثق مالی ترجمه شده و تا حدود بسیار زیادی تنها در مورد افرادی که در آمریکای شمالی به ویژه کانادا زندگی  می‌کنند کاربرد دارند.
 

1. پنج سال آینده

مطمئن شوید که هر دوی شما در یک صفحه هستید. آیا یکی از شما قصد ادامۀ تحصیل و رفتن به مدرسه و دانشگاه را دارد؟ آیا یکی از شما قصد راه انداختن کسب و کاری برای خودش را دارد؟ رضایت هر دو طرف در مورد برنامه‌ریزی‌های مالی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت از نکات بسیار مهم و حیاتی است که نباید نادیده گرفته شود.

2. دارایی‌ها و بدهکاری‌ها

برای هر یک از طرفین مهم و حیاتی است که بداند طرف مقابل از نظر مالی چه وضعیتی دارد. "قراردادهای پیش از ازدواج" تنها مخصوص فیلم‌های هالیوود نیست. اگر صاحب خانه هستید، اگر دارای سرمایه هستید و یا حتی اگر دارای فرزند و یا فرزندانی از ازدواج قبلی خود هستید این "قراردادهای قبل از ازدواج" یا "پری‌ناپ" تا حدودی ضروری است. هر چه زودتر در این مورد سر صحبت را باز کنید بهتر است. نگذارید که در شب قبل از مراسم ازدواج‌تان این صحبت‌ها مطرح شوند.

3. جدا از هم یا با هم

بعضی از زوج‌ها مایلند که به همدیگر اطمینان کنند و از ابتدا حساب‌های مالی مشترک داشته باشند. برخی دیگر ترجیح می‌دهند که حساب‌های مالی جداگانه داشته باشند. تصمیم و انتخاب هر یک از این روش‌ها کاملاً شخصی و بسته به شرایط و طرز فکر طرفین دارد، هر چند که این امر مانع از صحبت کردن در بارۀ آن نمی‌شود.

4. مشخص نمودن عادت‌های خرج کردن

اگر یکی از طرفین عادت به ول‌خرجی و هزینه کردن بدون حساب و کتاب دارد و طرف مقابل از تنها در خانه ماندن و پس‌انداز کردن لذت می‌برد، بهتر است که هر چه زودتر به یک نتیجۀ مشترک در این بازی برسید. مشخص کنید که "خرید گُنده" یا "ول‌خرجی" برای هر یک از شما چه تعریفی دارد.

5. چه کسی قبض‌ها را پرداخت می‌کند؟

از ابتدا مشخص کنید که قبض‌ها در زندگی مشترک توسط چه کسی و چگونه پرداخت خواهند شد. سعی کنید هزینه‌ها را محاسبه و بین خودتان تقسیم کرده و یا آنها از حساب مشترک‌تان پرداخت کنید.

6. سازگاری با خطرات مالی

از قابلیت خطرپذیریِ مالی همدیگر با اطلاع شوید. حد و مرزها را در این زمینه مشخص کنید. مشخص کنید که تا چه حدی قابلیت هضم ریسک‌های مالی را دارید و در چه مرحله‌ای از کوره در می‌روید. مشخص کنید که آیا قصد دارید با هم سرمایه‌گذاری کنید یا هر یک راه خودتان را بروید.

7. انتخاب‌ بیمه

گاهی اضافه‌کردن همسرتان به بیمۀ عمر، بیمۀ ماشین و بیمۀ خدمات درمانی هزینۀ کمتری از گرفتن جداگانۀ این نوع بیمه‌ها دارد. هزینه‌های خود را بی‌جهت دو برابر نکنید و از قبل با کارفرمای خود در این زمینه مشورت کنید.

8. گزارش وضعیت مالی

سابقۀ مالی و گزارش اعتباری طرف مقابل خود را بدانید. اگر قصد خرید خانه یا ماشین از حساب مشترکِ خود دارید بدانید که گزارش اعتباری افراد بسیار مهم‌اند. از ابتدا بهتر است بدانید با چه کسی طرف هستید.

9. بدهکاری‌های موجود

تصمیم بگیرید که با بدهکارهای موجود خود چگونه رفتار می‌کنید. حتماً در این زمینه محکم‌کاری کنید. گاهی مخلوط کردن بدهکاری‌ها و اشتراک آن با همدیگر دردسرساز و پیچیده می‌شود.

10. حساب مشترک

در مورد بازکردن حساب مشترک برای هزینه‌های مشترکِ روزمره نظیر پرداخت قسط خانه یا کرایه، رفتن به مسافرت، غذا خوردن در رستوران و غیره با هم صحبت کنید. بهتر است که یک حساب بانکی جداگانه نیز برای ول‌خرجی‌های شخصی خودتان داشته باشید.

Comments