سال دوم / شماره دوازدهم / زندگی‌نامه / روی تامسون

ثروتمندترین خانوادۀ کانادایی
رُوی تامسون
گردآوری و ترجمه از مهرگان




حتی اگر مردم می‌دانستند که باید چه کاری برای موفق شدن در زندگی انجام دهند، باز هم تعداد بی‌شماری از آنها این کار را انجام نمی‌دادند.
 
من حرف‌هایم را بسیار رُک و بی‌پروا بیان می‌کنم. به شدت رُک‌گو هستم. حتی زمانی که این کار را انجام نمی‌دهم باز هم از دید دیگران این گونه به نظر می‌رسد.

                                                                                                                  رُوی تامسون


رُوی تامسون
[1] (1894 - 1976)، اولین لُرد خانوادۀ تامسون که به لُرد تامسونِ خیابانِ فلیتِ[2] لندن در انگلستان معروف بود، بانفوذترین و برجسته‌ترین فرد در رسانه‌های کانادا محسوب می‌شد. رُوی تامسون متولد شهر تورنتو در ایالت اونتاریوی کانادا بود. شغل پدرش، هربرت تامسون، تلگرافچی بود که بعدها آن را به شغل آرایشگری تغییر داد و در یکی از هتل‌های شهر تورنتو کار می‌کرد. شغل اصلی و اولیۀ رُوی فروشندگی رادیو بود. به دلیل ضعف رسانه‌های کانادا در ارائۀ سیگنال‌های رادیویی در مناطقی که رُوی قصد فروش رادیو را داشت، وی در سال 1931 میلادی اولین شبکۀ رادیویی خودش را راه اندازی نمود.
 
در سال‌های دهۀ 1930 صنعت رادیوی کانادا به دلیل مجاورت با شبکه‌های قدرتمند ایستگاه‌های رادیویی آمریکا قادر نبود تا برنامه‌های مستقل رادیویی خودش را در مرزهای جنوبی کانادا انتشار دهد. دلیل اصلی آن این بود که در هنگام تقسیم طول موج‌های رادیویی در کشورهای آمریکای شمالی، فرکانس‌های با طول موج کم‌تر
و کم اثرتر نصیب کانادا شده بود.

رُوی تامسون در سال 1934 و بعد از شروع به کار دو شبکۀ رادیویی جدید دیگر، به رسانه‌های کاغذی علاقه‌مند شد و اولین سهام روزنامۀ خود به نام "تیمینز دِیلی پرس
[3]" را در یکی از شهرهای معدن‌خیز شمال ایالت اونتاریو خریداری نمود. این قدرت امپراطوری روزنامه بود که رُوی تامسون را به اوج شهرت و ثروت رساند. رُوی تا اوایل دهۀ 1950 میلادی مالک شرکت‌های مختلفی از جمله 19 روزنامه بود. 

روی تامسون و پسرش "کِنت
[4]"، که تا زمان مرگش در سال 2006 میلادی دارندۀ لقب لُرد بود و نیز به عنوان ثروتمندترین فرد کانادا و نهمین ثروتمند دنیا شناخته شده بود، امتیاز روزنامه‌های زیادی را به تصاحب خود در آوردند.
 
رُوی امپراطوری خود را به بیش از 200 روزنامه در كانادا، آمریكا و بریتانیا گسترش داد. شركت تامسون تحت رهبری او تبدیل به یك شركت چند ملیتی در زمینۀ نشریات، چاپ، تلویزیون و خدمات مسافرتی شد. تامسون در سال 1966 روزنامۀ تایمز[5] لندن را خرید. زمانی که رُوی امتیاز این روزنامه را خرید روزنامۀ تایمز در حال ورشکستگی و نابودی بود و رُوی آن را به یک روزنامۀ اشرافی تبدیل نمود. در مجموع خانوادۀ تامسون بزرگترین امپراطوری رسانه‌ای کانادا را راه اندازی نمودند.

او بعدها
شهروند بریتانیا شد و وارد بازار نفت و گاز دریای شمال گردید. پس از درگذشت رُوی در سال 1976 پسرش "كِنت تامسون" رییس شركت تامسون شد.

بعد از مرگ رُوی تامسون، پسرش کِنت تامسون تمام شركت‌های روزنامه از جمله تایمز را به علاوۀ شركت تلویزیون اسكاتلندی فروخت تا شرکت تامسون را به سمت خدمات و محصولات الكترونیک سوق دهد و تنها روزنامۀ "گلوب اَند مِیل" را نگه داشت.

شركت تامسون همچنین بخش نفت و گاز، خدمات مسافرتی و فروشگاهی‌اش را فروخت. با این كار شركت تامسون توانست شركت "سوئیت اند ماكس‌ول" را که یک شركت ناشر بریتانیایی است در سال 1987 خریداری كند و به این ترتیب تبدیل به یک شركت قدرتمند در زمینۀ انتشارات آكادمیک و خدمات اطلاعاتی شود. این شركت همچنین در سال 1996 شركت انتشارات "وست پابلیشینگ" آمریکای شمالی را خرید.

کِنت تامسون که تا زمان حیات خود یکی از معروفترین کلکسیون‌داران آثار هنری در دنیا به شمار می‌رفت با خرید اثر هنری "رابنز[6]" به نام "قتل‌عام بی‌گناهان[7]" و به مبلغ 77 میلیون دلار یکی از کسانی بود که گرانقیمت‌ترین اثر هنری در تاریخ را خریداری نمود و به مجموعۀ آثار خود افزود.
 
در سال 2002 کِنت مجموعه‌ای از تابلوهای خود را به مبلغ بالای 300 میلیون دلار به موزۀ نمایشگاه آثار هنری اونتاریو تقدیم نمود. وی در سال بعد از آن یعنی در سال 2003 میلادی مبلغ 50 میلیون دلار برای توسعۀ این موزه کمک مالی پرداخت نمود.

یکی از مجلل‌ترین سالن‌های نمایش و اجراهای مختلف در شهر تورنتو سالن "رُوی تامسون هال[8]" است که اسم رُوی تامسون روی آن گذاشته شده است. خانوادۀ تامسون در هنگام ساخت این بنا مبلغ 5.4 میلیون دلار کمک مالی برای ساخت این بنا اهدا نمودند. این بنای مجلل 50 میلیون دلاری محل برگزاری گردهمایی‌های هنری مختلف است. از جمله جشنوارۀ بین‌المللی فیلم تورنتو هر ساله در این مکان برگزار می‌گردد.

پانویس‌ها:
1.
Roy Thomson
2.
Lord Thomson of Fleet Street
3.
Timmins Daily Press
4.
Kenneth Thomson
5.
Times
6.
Rubens
7.
Massacre of the innocents
8.
Roy Thomson Hall


         

Comments