سال اول / شماره سوم / منصور خاکسار

منصور خاکسار؛ آرامش ابدی شاعر در غربت




مهرگان فرهنگ:
منصور خاکسار شاعر مردمی و مبارز سیاسی اهل خوزستان در سن 71 سالگی و در تاریخ هجدهم مارچ 2010 معادل با 27 اسفند ماه 1388 و تنها سه روز قبل از آغاز سال نو ایرانی و بهار طبیعت به طور ناگهانی و بدور از انتظار به زندگی در غربت خود پایان داد. وی از سال 1990 مقیم شهر لس آنجلس آمریکا بود و در همین شهر نیز به زندگی خود خاتمه داد. هنوز از علت اصلی این خودکشی اطلاع موثقی در دست نیست.

از جمله فعالیت های اجتماعی منصور خاکسار در پیش از انقلاب می توان به سردبیری نشریه ادبی "هنر و ادبیات جنوب" به همراه ناصر تقوایی اشاره نمود. نشریه ای که تنها هشت شماره از آن منتشر شد.
او به همراه نويسندگان ديگری از جمله عدنان غريفی، ناصر تقوايی، احمد محمود، احمد آقايی، پرويز مسجدی، حسين رحمت، علی گلزاده، مسعود ميناوی، ناصر موذن، محمد ايوبی، پرويز زاهدی، بهرام حيدری و برادرش نسيم خاکسار از شکل‌دهندگان داستان‌نويسی جنوب بود.
از منصور خاکسار سیزده مجموعه شعر به نام های کارنامه خون، حیدر و انقلاب، شراره های شب، سرزمین شاعر، با طره دانش عشق، و قصیده سفری در مه، به فارسی و لس آنجلسی ها، تا این نقطه، آنسوی برهنگی، و چند نقطه دیگر، و با آن نقطه، به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر شده است. از جمله کارهای آماده چاپ او کتاب دو جلدی گفتارهای پراکنده پیرامون شعر و ادبیات مهاجرت، گفتگویی بلند با عنوان من هرگز به سکوت نیندیشیده ام و مجموعه شعر از سحرخیزان است که کتاب آخر به چاپ سپرده شده است.

 

 

 

Comments