سال اول / شماره صفر / چهره های اجتماعی هفته

پایان فرید بغلانی متهم زن کشی های بهمنشیر؛13 بار اعدام



مهرگان اجتماعی
: فرید بغلانی هفته گذشته از سوی دادگاهی در استان خوزستان به 13 بار اعدام محکوم شد.

اتهام این متهم یکی از بزرگترین پرونده های قتل سریالی زنان در سال های اخیر است که در آبادان و بهمنشیر دستکم 16 زن و دختر را به قتل رسانده است.

همزمان با صدور حکم 13 بار اعدام  برای  فرید بغلانی در خبرها اعلام شد که متهم به قتل های سریالی زنان ماهشهری نیز  پس از دستگیری در زندان جان باخته است.

به این ترتیب در عمل  دو پرونده  قتل های سریالی زنان در خوزستان با ابهام های فراوان به پایان رسید و بسته خواهد شد.

معاون دادستان اهواز با تائید اين‌كه فرید بغلانی متهم به قتل‌هاي سريالي آبادان به 13 بار قصاص محكوم شده است،گفت«در صورت اعتراض متهم، پرونده به ديوان عالي كشور ارسال مي‌شود.»

به گفته مقام های قضایی در آبادان فريد بغلانی تا ۱۲ سالگي نزد پدربزرگش زندگي كرده و  پدربزرگش،به دليل نفرت از زنان، بارها به سوي آنها حمله كرده و چند تن را نيز مورد ضرب و شتم قرار داده کاری که فريد نیز وقتی در سال 78 به عنوان باغبان وارد خانه هاي متمول شهر شد با مشاهده زنان تنها در خانه تکرار کرد.

دادستان اهواز گفته که فرید بغلانی در سال 78 و در پي شكايت چند زن مجروح، دستگير و پس از محاكمه به اتهام تعرض به حريم خصوصي افراد، ضرب و شتم زنان و ورود به عنف به پنج سال حبس محكوم شد اما پس از آزادی و درحالی که  همسر و چهار فرزند داشت قتل سریالی زنان را در آبادان و بهمنشیر آغاز کردو از سال 83 تا 87 دستکم 16 زن و دختر نوجوان را به قتل رسانده است.فرید بغلانی 40 سال دارد و در دادگاه چهره آرامی داشت.
 


مهتاب کرامتی:به کودکان خود گوش دهیم

 



مهرگان اجتماعی: مهتاب کرامتی بازیگر تئاتر و سینماست.او متولد 25 مهر 1349 در تهران و دانش آموخته رشته میکروبیولوژی است.

در ده سال گذشته در 17 فیلم سینمایی و چند مجموعه تلویزیونی به نقش آفرینی پرداخته اما غیر از همه اینها مهتاب کرامتی یکی از چهره های فعال اجتماعی و البته سفیر حسن نیت یونسکو در ایران هم هست.

مهتاب در روزجهانی کودک 8 اکتبر از همه در پیامی برای بزرگترها از خودش و همه ما خواست تا "به کودکان گوش دهیم"؛

كودكان در كنار ما بزرگ مي‌شوند، مي‌خندند، مي‌گريند، بازي مي‌كنند و ياد مي‌گيرند. همه بزرگ‌ترها خوب مي‌دانند مسوولند به بچه‌ها ياد بدهند. اما در حين ياد دادن گاهي اوقات فراموش مي‌شود كودكان منفعل نيستند. كودكان نيز فكر مي‌كنند، احساس دارند و مي‌خواهند نظر بدهند.

همه اين موارد ارزش اين را دارد كه شنيده شوند، در مورد آنها انديشيده شود و در رابطه هرروزه با كودكان جدي گرفته شوند. يونيسف ايران امسال شعار "به كودكان گوش دهيم" را انتخاب كرده كه به ما يادآوري كند كودكان‌مان بايد درباره آنچه زندگي آنها را تحت‌تاثير قرار مي‌دهد، نظر بدهند و مشاركت كنند. مساله فقط نظر دادن نيست، ايده‌هاي كودكان بايد موثر باشد. كودكان بايد بتوانند در روند تصميم‌سازي براي زندگيشان، به تناسب سن‌شان سهيم باشند. چنين كاري نيازمند تغيير است. اين تغيير نيازمند يك تغيير بزرگ‌تر در نگرش بزرگ‌ترها در خانه، مدرسه و هر محيط ديگر مربوط به كودكان است. همگي ما بايد تمرين كنيم تا فقط با كودكان حرف نزنيم بلكه به حرف‌هاي آنها هم گوش بدهيم. گرچه قدم‌هاي اوليه ممكن است سخت باشد اما مطمئنا متضمن نتيجه‌اي است كه نه‌تنها به نفع كودكان بلكه به نفع همه افراد جامعه است. از همين امروز مي‌شود شروع كرد. وقتي نوجوانان "غر" مي‌زنند و "ناراضي" اند، درواقع مي‌خواهند با ما صحبت كنند. مي‌خواهند آرزوها، اميدها و احساسات‌شان را به ما منتقل كنند. آنها حق دارند در مورد زندگي خودشان حساس باشند، نظر بدهند و بخواهند نظر آنها جدي گرفته شود. لحظه‌اي تامل كنيم و... به كودكان گوش دهيم!

 

 

فاطمه معتمد آریا؛ممنوع الخروج



مهرگان فرهنگ
: فاطمه(سیمین)معتمدآریا بازیگر بزرگ سینمای ایران صبح روز شانزده مهر زمانی که به دعوت آکادمی اسکار و به عنوان یکی از نمایندگان خانه سینما قصد داشت برای شرکت در یک برنامه بررسی سینمای ایران با عنوان"از نزدیک و شخصی" به امریکا سفر کند،در فرودگاه تهران ممنوع الخروج شد.

علاوه بر فاطمه معمتد آریا ماموران حراست فرودگاه تهران از مجتبی میرتهماسب دیگر هنرمند ایرانی نیز جلوگیری کردند.

از ابراهیم حاتمی کیا، سیدرضا میرکریمی، مجتبی راعی، علیرضا رئیسیان، محمدمهدی عسگرپور، امین تارخ، فرهادی توحیدی و رخشان بنی اعتماد دیگر سینماگرانی هستند در کنار فاطمه معتمد آریا شش ماه پیش از سوی خانه سینما تشکل صنفی هنرمندان و فعالان  سینمای ایران،برای شرکت در برنامه بررسی سینمای ایران و در پاسخ به سفر هیاتی از اکادمی اسکار در سال گذشته به تهران،انتخاب شده بودند.

در این برنامه علاوه بر نمایش فیلم هایی چون به همین سادگی (رضا میرکریمی)، بانوی گل سرخ (مجتبی میرتهماسب)، به نام پدر (ابراهیم حاتمی کیا)، سفر به هیدالو (مجتبی راعی)، مادر (علی حاتمی)، پرونده هاوانا (علیرضا رئیسیان)، گیلانه (رخشان بنی اعتماد) و هفت و پنج دقیقه (محمدمهدی عسگرپور) مورد بررسی قرار می گیرد.

فاطمه معتمد آریا 48 ساله و دانش آموخته بازیگری از دانشسرای تهران در سال 58 است که کارهنریش را از سال 53 و با تئاتر آغاز کرد.او در این سال ها در بیش از 37 فیلم سینمایی نقش آفرینی کرده و یکی از چهره های شاخص سینمای ایران است.



پارتی


مهرگان اجتماعی
: یک آسیب شناس علوم اجتماعی و متخصص علوم رفتاری در تهران می گوید"براساس پژوهش میدانی صورت گرفته در دانشگاه بهشتی 75 درصد از جامعه آماری اعتقاد داشتند بدون داشتن رابطه، پول یا پارتی یا شیرینی نمی توانند کاری انجام دهند."

به گفته مجید ابهری "در یک پژوهش میدانی انجام شده در جامعه آماری از مشاغل، تحصیلات و سنین مختلف مشخص شد درصد زیادی از این جامعه آماری اعتقاد داشتند بدون آشنا یا رابطه یا موضوعی به نام شیرینی در ادارات و سازمان ها نمی توان کاری انجام داد."

این استاد دانشگاه  افزود "ظهور قشری به نام دلال باعث شده مردم هنگام برخورد با مشکلات به جای پافشاری و اصرار به حل قانونی و درست مشکلات به سوی اینگونه افراد کشیده شوند."

به گفته آقای ابهری گرفتاری های شغلی، عجله در انجام کار یا طولانی بودن مسیر قانونی باعث پیشرفت مادی و اداری این طیف خطرناک شده و آنها نیز با شناسایی افرادی که از نظر معنوی ضعیف بوده یا دارای مشکلات مادی هستند از طریق آنها به انجام کار می پردازند.

این آسیب شناس گفته است"متاسفانه به خاطر گرفتاری های مختلف پاره ای از اوقات هر کسی فقط به فکر خود و حل مشکلات خود است بنابراین ایثار و تعاون، همدلی و نوع پرستی کم کم به دست فراموشی سپرده می شود و برای جلوگیری از گسترش این آفات خطرناک باید به اخلاق و مدیریت اخلاق محور برگردیم."

 

Comments